Actualitate

Sensul giratoriu de pe strada Mehedinţi a creat haos

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/giratoriu 7.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La două săptămâni de la instituirea sensului giratoriu din intersecţia străzii Câmpului cu Mehedinţi, plângerile la adresa Primăriei Cluj-Napoca se ţin lanţ. Locuitorii mai au o speranţă, sensul giratoriu fiind deocamdată cu caracter experimental. </strong></p>

 


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca susţin că noua regulă de circulaţie este monitorizată de Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei.

În 5 iunie, Primăria Cluj-Napoca a instituit sens giratoriu la intersecţia străzii Câmpului cu Mehedinţi, cu scopul de a fluidiza circulaţia din zonă. Scopul nu a fost însă îndeplinit, ci mai mult noua regulă îi încurcă atât pe pietonii cât şi pe şoferii care au ajuns la culmea răbdării. Cel puţin, aşa spun cei care locuiesc în zonă care au scris nenumărate sesizări în acest sens la adresa Primăriei. Doar în ultimele zile, pe un site de sesizări la adresa Primăriei au “curs în valuri” sesizările în acest sens.


Strada care era liniştită s-a transformat în haos

“Locuiesc în zona Câmpului şi fac această sesizare în calitatea mea de pieton. De când s-a introdus sensul giratoriu la capătul străzii Mehedinţi, traversarea străzii în acea zonă este un coşmar. Nu de puţine ori am văzut persoane care traversau prin sensul giratoriu, punându-şi viaţa în pericol. Ca mamă care îşi plimbă copilul, îmi este foarte greu să mai ajung pe jos spre strada Islazului. Pe toată strada, până acum liniştită, e un haos, cu maşini blocate, mai nou şi cu săpături la trotuare. Am rugămintea să veniţi cu o soluţie potrivită pentru toţi locuitorii din zonă”, scrie Camelia Mateş pe site-ul de sesizări la adresa Primăriei.

Un alt locuitor spune că se va ajunge la stadiul de junglă.


Blocaje din cauza maşinilor parcate necorespunzător după introducerea sensului giratoriu

Alexandra Stan, o altă clujeancă din Mănăştur afirmă că se circulă pe contrasens după ce a fost introdus sensul giratoriu. “Stimate domnule primar, în loc să rezolvaţi problema parcărilor imposibile de pe strada Mehedinţi, ne-aţi mai vârât încă un sens giratoriu, care să ne încurce şi mai rău. E a doua oară când m-am trezit cu autobuzul 42 în faţă, căci circula pe contrasens. Mai mult, duminică sensul era blocat de un BMW care parcase conform obiceiului, în sens şi nu e prima dată”, scrie Alexandra Stan.

Oamenii consideră că un semafor sau o nouă legătură Câmpului – Frunzişului ar fi mult mai utilă pentru fluidizarea traficului.


Noua regulă de circulaţie, monitorizată de Primărie

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca afirmă că instituirea sensului giratoriu este atent monitorizată de Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei. “Măsura aprobată în Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei va fi monitorizată şi a avut ca scop acordarea posibilităţii de ieşire a autovehiculelor de pe strada Mehedinţi şi zona adiacentă şi de împiedicare a staţionării ilegale în intersecţie. Eventuale modificări faţă de situaţia actuală se pot decide doar prin Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

abonare newsletter