Actualitate

Zilele porţilor deschise la primul departament de psihopedagogie specială

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/18/ubb.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultăţii de psihologie şi ştiinţe ale educaţiei din Universitatea Babeş-Bolyai organizează „Zilele porţilor deschise”, ocazie cu care va avea loc şi o întâlnire cu seniorii psihopedagogiei speciale. </strong></p>

 


„Departamentul de Psihopedagogie Specială de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca este primul departament de psihopedagogie specială înfiinţat în România. În anul 1960, la iniţiativa profesorului Alexandru Roşca, s-a înfiinţat în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca secţia de Defectologie. După ce a fost desfiinţată în perioada 1977-1989, secţia şi-a reluat activitatea din anul 1990 sub coordonarea profesorului Ioan Radu şi apoi a profesorului Vasile-Liviu Preda. Mulţi dintre absolvenţii  Departamentului de Psihopedagogie Specială au cariere de succes în diverse domenii, activând în instituţii de învăţământ de tip special şi inclusiv organizaţii non-guvernamentale şi alte instituţii care desfăşoară activităţi pentru persoanele cu dizabilităţi”, se menţionează într-un comunicat transmis marţi de Departamentul de psihopedagogie specială.

Zilele porţilor deschise se desfăşoară în perioada 17-21 iunie, iar în cursul zilei de marţi s-a desfăşurat un simpozion cu tema Istoria Psihopedagogiei Speciale, ocazie cu care a avut loc o „întâlnire cu Seniorii Psihopedagogiei Speciale Prof. univ. dr. Vasile Preda şi Conf. univ. dr. Ioan Moldovan”.


În cadrul manifestărilor va fi lansat şi proiectul Cursuri Accesibile pentru Studenţii Nevăzători.

abonare newsletter