Actualitate

Cherecheş: “Nu sunt un Voiculescu al Maramureşului, nici măcar un Ghiţă. Am sărăcit ca primar”

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/18/catalin chereches.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheş a negat, marţi, acuzaţiile aduse de procurorii DNA Cluj, arătând că se fac presiuni economice asupra sa, însă el mereu a pus pe primul loc comunitatea şi chiar a pus bani de la el pentru a-i ajuta pe băimăreni.

Primarul a spus că acuzaţiile "nu-şi au fundamentarea" şi a dezvăluit că anumite "entităţi economice fac presiuni" asupra sa, însă el e încrezător că se va rezolva situaţia. "Primul lucru când am ajuns primar am ştiut că va veni acest moment. Pentru fiecare primar, preşedinte de consiliu judeţean, om expus la diverse presiuni din partea unor entităţi economice este normal să se întâmple astfel de lucruri, să genereze şi nemulţumiri", a declarat primarul.


"Când am devenit primar mi-am asumat şi aceste riscuri şi mi le-am asumat pentru că fiecare pas pe care l-am făcut a fost pentru comunitate. Singura entitate pe care o favorizez de fiecare dată e comunitatea băimăreană", a spus Cherecheş, la Digi 24. Edilul a mai explicat că, de când e primar, a "sărăcit" tocmai pentru că vine cu bani de acasă, risipind astfel moştenirile lăsate de părinţi sau bunici.

"Ca esenţă de final, eu am dus de acasă, nu am dus acasă. Adică eu am ajutat din ceea ce am primit ca moşteniri de la bunici, părinţi şi se vede în declaraţiile de avere că am sărăcit ca primar", a mai spus Cherecheş, adăugând că va face aceste lucruri în continuare pentru comunitatea sa. "Cred că orice om public care gestionează bugete beneficiază de astfel de plângeri la DNA", a spus ironic Cherecheş.


Procurorii DNA Cluj au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Cătălin Cherecheş, edilul baimarean fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte.



Citeşte şi:

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este urmărit penal de procurorii DNA Cluj


Controale la Primăria Baia Mare şi la un trust de presă

abonare newsletter