Actualitate

Horia Gârbea şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al ICR

<p><strong>Horia Gârbea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că şi-a depus luni demisia din funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), după ce comisiile pentru cultură şi politică externă din Senat au decis să solicite revocarea din funcţie a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor ICR.

"Am decis să îmi dau demisia din această funcţie, pentru că deja comisiile din Senat hotărâseră revocarea mea. Eu am crezut că vom fi audiaţi, dar am înţeles că acest lucru nu se mai întâmplă. Domnul Marga îşi depusese şi el demisia. Mă aşteptam la nişte acuzaţii precise, la care pot să răspund fiind audiat", a declarat acesta.


El a mai precizat că şi-a depus demisia la Secretariatul General al Senatului, luni, în jurul orei 15.00.

Anterior, luni, Horia Gârbea a declarat pentru MEDIAFAX că nu intenţionează să îşi dea demisia, pentru că nu se simte cu nimic vinovat.


"Nu mă ştiu vinovat cu nimic. Noi suntem nişte individualităţi, care am făcut mai binele sau mai răul nostru. Eu mă aşteptam şi mă aştept să fiu întrebat, audiat, să ni se analizeze activitatea şi să răspundem de ea. Când am fost votaţi pentru numire, am fost votaţi individual. Când suntem votaţi pentru revocare, găsesc potrivit să fim votaţi la fel. Eu unul nu îmi dau demisia, nu mă ştiu cu nimic vinovat. Am făcut tot ce am putut mai bine şi mai departe să evalueze cine are calitatea. Eu nu îmi dau demisia din proprie iniţiativă. Dacă mă dau ei afară, să fie sănătoşi. Dar ar fi bine să îmi spună pentru ce, cu ce am greşit", a declarat Horia Gârbea.


Citește și:


BREAKING NEWS: Andrei Marga A DEMISIONAT de la conducerea ICR

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter