Actualitate

Wizz Air măreşte taxa pentru bagajele de mână fără să anunţe

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/wizz.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Compania Wizz Air percepe taxe mai mari pentru bagajele de mână aduse de călători la bordul aeronavelor decât cele comunicate în luna octombrie a anului trecut, când oficialii anunţau taxarea suplimentară a bagajelor transportate până atunci gratuit. Niciun oficial al Wizz Air nu a anunţat public schimbarea cuantumului taxelor. </strong></p>

 


Compania aeriană WizzAir anunţa în luna octombrie a anului trecut introducerea unei taxe de 10 euro pentru bagajele mari de mână (troler - 42x32x25 centimetri), în timp ce bagajele de mână mai mici (ghiozdane sau poşete) urmau să fie transportate în continuare gratuit.

La jumătate de an de la intrarea în vigoare a deciziei, preţul de zece euro/zbor/bagaj de mână mai este valabil doar pe anumite rute. Astfel, pentru o călătorie pe relaţia Bucureşti Otopeni - Bari (Italia), dus-întors, 08-15.07.2013, preţul pentru un bagaj de mână este de 68 de lei/zbor, adică peste 15 euro/zbor. Bagajul de mână pentru o călătorie dus-întors între Bucureşti Otopeni şi Girona (Spania), 13-16.07.2013, costă 90 de lei/zbor, adică peste 20 de euro/zbor.


"Dacă bagajul dvs. de mână este mai mare decât dimensiunile unui bagaj mic de mână dar nu depăşeşte 56x45x25cm, puteţi să îl luaţi la bordul aeronavei în schimbul unei taxe. Trebuie să aibă loc în compartimentul de deasupra capului. Trebuie să puteţi să-l puneţi în compartimentul de deasupra capului fără ajutor. Dacă plata este achitată pe website, suma la care se ridică taxa este calculată în funcţie de ora programată a zborului şi de data zborului", se arată pe siteul wizzair.com.

 

abonare newsletter