Actualitate

Țigările electronice ar putea fi INTERZISE în toate țările membre UE!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/8d637be9c3a2fc2778d181583cc15d90.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După ce Marea Britanie şi Franţa au impus restricţii în ceea ce priveşte utilizarea ţigaretelor electronice şi Italia se pregăteşte să ia măsuri.

Ţigările electronice, folosite din ce în ce mai des pe baza convingerii că ajută fumătorii să renunţe la viciu, însă, substanțele pe care acestea le conțin pot duce la cancer de plămâni și alte afecțiuni respiratorii.


Presa italiana a anunţat recent că o echipă de oameni de stiinţă a analizat mai multe lichide pentru astfel de dispozitive şi a ajuns la o concluzie şocantă: conţin metale grele precum plumb, arsenic şi crom, potrivit doctorulzilei.ro.

Medicii au descoperit că lichidul din rezervele acestor dispozitive conţine subsanţe nocive, dar şi metale grele: plumb, cadmiu, arsenic şi crom. Inhalarea acestora duce rapid la cancer de plămâni, tiroidă şi laringe.


Ca urmare, cercetătorii vor să propună un proiect care să interzică total vânzarea şi utilizarea ţigărilor electronice în toate ţările membre UE. Această iniţiativă va fi pusă la punct până la finalul acestei luni.


Citește și:


Ce conţin, de fapt, ţigările electonice şi cât de dăunătoare sunt ele?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter