Actualitate

Curse spre Bonţida, cu ocazia festivalului Electric Castle

<p><strong><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/31/12%20castelul%20bamffi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a condus vineri, şedinţa tehnică de lucru care a reunit reprezentanţii tuturor instituţiilor publice şi ai celorlalţi actori implicaţi în organizarea, în perioada 21-23 iunie, a Festivalului de muzică electronică „Electric Castle”.

Participanţii la întâlnire au pus la punct toate detaliile referitoare la organizarea şi derularea Festivalului de muzică electronică „Electric Castle”,  în condiţii de maximă siguranţă şi confort pentru toţi participanţii, fiind prezentate şi analizate inclusiv facilităţile legate de transport şi cazare ce urmează a fi oferite publicului spectator.


Astfel, s-a stabilit ca, în colaborare cu autorităţile responsabile cu asigurarea ordinii şi liniştii publice, să se asigure prezenţa unui număr semnificativ de echipaje care vor avea rolul să prevină şi să combată derularea oricărui fel de evenimente antisociale. În acelaşi timp, pentru a fi evitate orice fel de situaţii neplăcute, atât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Cluj cât şi Serviciul de Ambulanţă al judeţului Cluj vor deplasa la Bonţida echipe de specialitate, pentru a rezolva în timp util orice problemă care ar putea apărea în perioada evenimentului.

„Toate măsurile luate astăzi au ca scop asigurarea unor condiţii cât mai bune pentru cei peste 25.000 de vizitatori care sunt aşteptaţi în cele trei zile de festival. Sperăm ca ei să se bucure pe deplin de acest eveniment, care pentru noi este un bun prilej de a promova judeţul Cluj şi castelul Banffy în rândul unui public preponderent tânăr, atât din ţară cât şi din străinătate”, a declarat Uioreanu.


În ceea ce priveşte transportul, pentru spectatorii care pornesc sau care tranzitează municipiul Cluj-Napoca, se vor asigura mijloace de transport în comun care vor pleca din parcarea stadionului Cluj Arena spre Bonţida la intervale de 15 minute, în toate cele trei zile ale evenimentului, începând cu ora 12.00 şi până la ora 23.00. De asemenea, pentru cei care se întorc în oraş după concerte, există curse retur spre Cluj-Napoca începând cu ora 1.00 până la ora 6.00 dimineaţa. Biletele, în valoare de 6 lei, se vor putea achiziţiona de la casieriile stadionului Cluj Arena. Pentru personale care doresc o cale de transport alternativă, există posibilitatea ajungerii la festival şi prin intermediul transportului feroviar, cu plecare din Gara CFR Cluj-Napoca, Castelul Banffy fiind la circa 30 de minute de mers pe jos de la gara Bonţida. „Îi încurajăm pe participanţi să apeleze la modalităţile de transport în comun, în special la autobuzele puse special la dispoziţia lor, iar noi suntem pregătiţi chiar să suplimentăm numărul acestora dacă se va dovedi necesar, având în vedere interesul public foarte mare pentru eveniment. Cei care doresc însă să vină cu maşina vor avea la dispoziţie trei parcări special amenajate, dintre care una în imediata apropiere a zonei de campare”, a declarat Andi Vanca, reprezentant PR al festivalului. Parcările, cu o capacitate totală de cca 1500 de maşini, vor fi păzite pe toată durata evenimentului.

Cum te poţi caza în zona Bonţida?

Spectatorii care doresc să se cazeze în Bonţida pe durata celor trei zile ale festivalului, pot opta pentru două variante. Prima se referă la cazarea în corturi, zona de campare fiind amenajată în apropierea castelului Banffy din Bonţida, aceasta putând susţine până la 5.000 de persoane cărora le vor fi asigurate toate facilităţile necesare: duşuri, toalete, cutii de valori şi servicii de pază. De asemenea, pe site-ul festivalului există o listă a cetăţenilor din zonă dispuşi să închirieze camere.


Meşteşuguri şi muzică bună

Fiind un eveniment cu un mare aflux de persoane, în arealul festivalului va fi amenajată o zonă în care meşterii populari care activează în cadrul Asociaţiei Produs de Cluj şi antreprenorii locali vor putea să-şi comercializeze produsele tradiţionale.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului de muzică electronică, pe cele patru scene amenajate în incinta castelului vor evolua 90 de trupe şi artişti români şi străini consacraţi. De asemenea, pe întreaga durată a festivalului vor avea loc evenimente complementare precum proiecţii de film, workshop-uri pentru producţii audio-video cu traineri acreditaţi din Ungaria şi Belgia, concursuri sportive, târguri de haine şi bijuterii unicat şi sesiuni de autografe cu artişti.


Abonamentele cu anticipaţie la Electric Castle costă 135 de lei pentru toată perioada festivalului sau 60 de lei pe zi şi pot fi achiziţionate atât prin reţeaua de casierii, cât şi direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei „Electric Castle Festival” disponibilă pentru Android şi iPhone. În ziua evenimentului, preţul abonamentului va fi de 170 de lei sau 80 de lei pe zi.

abonare newsletter