Actualitate

Zeci de zboruri au fost anulate în Franța

<p><strong>Zeci de zboruri au fost anulate miercuri în aeroporturile pariziene Roissy Charles-de-Gaulle şi Orly şi sunt prevăzute întârzieri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care continuă în Franţa, o revenire la normal fiind aşteptată abia joi.

"Situaţia ar urma să rămână relativ calmă graţie cererii Direcţiei generale a aviaţiei civile (DGAC) de reducere cu 50 la sută" a numărului de zboruri, situaţie care le-a permis companiilor să anticipeze, a subliniat miercuri dimineaţă un purtător de cuvânt al Aeroporturi Paris (ADP).


"Trebuie să ne aşteptăm la întârzieri în cursul zilei", a precizat el. "Este important ca pasagerii să nu vină în aeroport fără să se informeze în prealabil la compania lor", a subliniat el.

Marţi, greva controlorilor de trafic aerian, care se opun liberalizării controlului aerian în Europa, a condus la anularea a aproximativ un sfert din zborurile din Franţa.


Aceasta continuă miercuri, chiar dacă Parisul şi Berlinul au cerut UE să suspende proiectul prezentat în Parlamentul European, dar sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA) a ridicat preavizul pentru joi.

DGAC prevede "o revenire la normal" joi.


 

 

abonare newsletter