Actualitate

Profesorul Gheorghe Popescu de la FSEGA, acuzat de plagiat, va fi dat afară din universitate

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/11/popescu_gheorghepopescugh.jpg" border="0" width="400" height="317" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a respins contestaţia depusă de profesorul Gheorghe Popescu, acuzat că a copiat o carte întreagă. Astfel, profesorul va fi dat afară din universitate.

“Comisia de Etică a UBB a respins contestaţia depusă de profesorul universitar Gheorghe Popescu de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) la decizia de desfacere disciplinară a contractului său de muncă în urma acuzaţiei de plagiat. Ca urmare, se va pune în aplicare în 30 de zile decizia iniţială a Comisiei de Etică a UBB, de desfacere a contractului de muncă al acestuia”, a declarat Paul Fărcaş, purtătorul de cuvânt al UBB, citat de realitatea.net.


Şi fiul lui Gheorghe Popescu, Tudor Popescu, cadru didactic asociat la FSEGA, al cărui nume apărea şi el printre autorii cărţii plagiate, fusese sancţionat de Comisia de Etică a UBB cu suspendarea pe doi ani şi jumătate a dreptului de a participa la concursuri pentru ocuparea vreunui post în universitate. Acesta a contestat decizia, iar Comisia de Etică a UBB a respins inclusiv contestaţia acestuia.

Gheorghe Popescu a fost acuzat de o fostă doctorandă, Valeria Gâdiu, profesoară la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii Cluj că i-ar fi plagiat în întregime lucrarea de doctorat pe care acesta a coordonat-o şi ar fi publicat o carte, alături de alţii.


Conform sursei citate, Valeria Gâdiu, fost doctorand la UBB, declara că la elaborarea tezei de doctorat a lucrat pe un fond din cadrul Arhivelor Naţionale Cluj, fiind primul cercetător care a studiat acest fond.

Comisia de Etică UBB Cluj a decis, în mai, desfacerea contractului de muncă al profesorului Gheorghe Popescu, însă decizia a fost contestată de acesta.



Citeşte şi:


Profesorul plagiator de la UBB a fost CONCEDIAT!

Ultimele Stiri
abonare newsletter