Actualitate

Pilotul de la WIZZ a devenit erou peste noapte. Are trei pagini de Facebook și sute de fani în doar 3 zile

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/11/179758_131417510395783_482756495_n.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Căpitanul italian Rabitti Martini, cel care a reușit o aterizare de urgență pe o singură roată, a salvat viața celor 165 de persoane, majoritatea români, aflați la bordul aeronavei Airbus 320, care a decolat sâmbătă din Bucureşti, cu direcția Roma, Ciampino. </strong></p>

 


Aeronava a semnalat o defecțiune chiar înainte de aterizarea pe aeroportul din Ciampino, când roata stângă a trenului de aterizare nu a reușit să coboare. În condițiile date, aterizarea a fost amânată şi avionul a planat de-a lungul coastei Italiei până când echipajul s-a pregătit pentru aterizare, având la dispoziţie doar partea dreaptă a trenului de aterizare. Căpitanul aeronavei a decis să aterizeze pe aeroportul Fiumicino, acesta având o pistă mai lungă decât cea de pe Ciampino, după ce a transferat o parte din carburantul din motorul stâng al avionului pe partea dreaptă, pentru a preveni un incendiu. Avionul a aterizat doar pe roata din dreapta, înaintând astfel pe pistă timp de doi kilometri. Pe ultimele sute de metri aeronava s-a aplecat pe partea stângă, luând contact cu solul, însă nimeni nu a fost rănit.

Căpitanul Rabitti Martini a salvat situaţia, executând la perfecţie această manevră periculoasă pentru aterizarea aeronavei.


Incidentul produs sâmbătă a fost primul și singurul din istoria companiei Wizz Air și se putea transforma ușor într-o catastrofă dacă pilotul nu ar fi reușit manevrele dificile pe care a fost nevoit să le facă.

Nu a primit nicio medalie, nicio primă, însă sute de români îi datorează viața.


De sâmbătă, trei pagini de Facebook care îi poartă numele au fost create, unde oamenii îi mulțumesc pentru curajul său, pentru sângele rece de care a dat dovadă în acele momente limită și pentru faptul că le-a adus familiile în siguranță la sol.

Mulți dintre cei care au postat pe paginile de Facebook sunt români care au vrut să-i mulțumească acestui erou care nu s-a înghesuit să dea declarații, nici să iasă în lumina reflectoarelor.


“Nu este necesar să porți pelerine și sari peste zgârie-nori pentru a fi un erou!” sună unul dintre mesajele postate pe una dintre pagini sau “Să trăiești 170 de ani, câte vieți ai salvat.....felicitări”, îi transmite un român pe acestă pagină de Facebook.

Mesajele emoționante continuă să apară pe aceste pagini, iată doar câteva dintre ele:


“Vă mulțumesc pentru profesionalismul și altruismul de care ați dat dovadă ieri. Un mare mulțumesc în numele pasagerilor din România”,

“Vă mulțumim si vă suntem recunoscători! Dumnezeu să vă răsplatească cu tot ce-i mai bun!”,

"Capitane Martini Rabitti, permiteți-mi să vă spun că sunteți un erou. Dvs. Sunt printre puținii care au ales o meserie ca a dvs. nu pentru compensarea economică, ci pentru o misiune. AțI salvat viețile oamenilor prin viteză de reacție, iar sângele rece de care ați dat dovadă e o demonstrație de profesionalism. Vă mulțumesc în numele acelor familii care, dacă nu ați fost dvs. la cârma avionului, acum ar fi plâns. Vă mulțumesc Căpitane, vă mulțumesc din suflet!".


 

Citește și:

Ce spune şeful piloţilor de la Wizz Air despre aterizarea de urgenţă de la Roma

abonare newsletter