Actualitate

70 de morţi şi peste 230 de răniţi, într-o singură zi, în atentatele din Irak

<p><strong>Un val de atentate, înregistrate mai ales în zonele cu populaţie majoritară sunită, s-a soldat, luni, cu 70 de morţi şi peste 230 de răniţi, reaprinzând temerile privind reeditarea conflictului interconfesional din Irak din anii 2006 - 2007, transmite AFP.


La Mosul, oraş cu populaţie majoritară sunită situat la 350 kilometri de Bagdad, au fost comise în cursul serii de luni cinci atentate cu maşină capcană, care s-au soldat cu moartea a 29 de persoane, potrivit unui medic al spitalului din oraş şi unui general de armată. Această serie de atentate, care a provocat totodată rănirea a 80 de persoane, a vizat forţele de securitate irakiene. Armata irakiană a decretat stare de asediu pentru toată zona.

Alte atentate au vizat oraşele Kirkuk şi regiunea acestuia, Tikrit şi Tuz Khurmatu, unde au fost înregistraţi 16 morţi.

În cursul zilei de luni, un triplu atentat comis într-o piaţă dintr-o localitate cu populaţie majoritară şiită, din provincia Diylaa, s-a soldat cu moartea a 13 persoane. Şapte morţi au rezultat şi în urma unui atentat comis într-o altă piaţă din localitatea Taji, în apropiere de Bagdad.

La Madain, la sud de capitala irakiană, un atentat sinucigaş cu maşină capcană a provocat moartea a patru persoane, în timp ce la Bagdad un dublu atentat cu bombă, în cartierul şiit Sadr City, s-a soldat cu un mort şi opt răniţi.

Această nouă zi însângerată se înscrie în seria violenţelor înregistrate de la începutul anului, în Irakm, şi care se produce în paralel cu mişcarea de nemulţumire a suniţilor care se consideră stigmatizaţi de autorităţile dominate de etnici şiiţi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter