Actualitate

SUTE de caserole cu MICI INFECTAŢI CU SALMONELLA au fost descoperite în depozitul unui supermarket din Ploiești

<p><strong>Două sute de caserole cu mici au fost retrase de către Direcţia Sanitar Veterinară Prahova din depozitul unui supermarket din Ploieşti după ce s-a stabilit că erau infectaţi cu salmonella, DSVSA precizând că din acel depozit fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de judeţe. </strong></p>

 


Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, în urma unui control făcut săptămâna trecută la Ploieşti, în depozitul central al unui supermarket, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici în greutate de un kilogram, care a fost analizată din punct de vedere microbiologic, depistându-se salmonella.

Proba a fost trimisă la un laborator din Bucureşti "pentru tipizare", a precizat şeful DSVSA Prahova.


Conform sursei citate, 200 de caserole cu mici au fost retrase din depozitul respectiv, după ce s-a constatat că micii erau infestaţi cu salmonella.

Directorul DSVSA Prahova a mai spus că alte 640 de caserole cu mici, în greutate de câte un kilogram, fuseseră distribuite din acel depozit în magazine din 24 de judeţe.


"Am demarat acţiunea de reţinere oficială ( a caserolelor cu mici provenite din depozitul din Ploieşti -n.r.) prin direcţiile sanitar-veterinare din cele 24 de jdueţe", a adăugat Tecoasă.

Întrebat dacă ştie câte dintre cele 640 de caserole cu mici au fost vândute, şeful DSVSA Prahova a spus că până când nu va fi centralizată o situaţie în toate aceste judeţe nu se poate şti ce cantitate a ajuns la populaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter