Actualitate

ATAC SINUCIGAŞ în apropiere de aeroportul din Kabul: Şapte oameni au murit

<p><strong>Insurgenţii au lansat un atac sinucigaş în apropiere de aeroportul din Kabul, luni dimineaţa, şi au preluat controlul asupra unei clădiri din această zonă de nord-est a capitalei afgane. Ambasada americană a sunat alarma şi a avertizat prin difuzoare că nu este vorba despre un exerciţiu.

"Schimbul de focuri este în curs, este un atac sinucigaş", a declarat pentru AFP şeful poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai.


Într-un comunicat, poliţia a anunţat că un grup de atacatori a "intrat într-o clădire de pe strada Qasaba, la vest de aeroport, şi trage focuri de armă sporadice".

Atacul s-a încheiat după câteva ore, cu moartea a şapte atacatori, a declarat pentru AFP poliţia afgană, adăugând că pentru moment nu există victime civile sau în rândul forţelor de securitate.


Gruparea de combatanţi, înarmată cu grenade şi arme automate, a preluat controlul a două clădiri în această zonă în principiu foarte securizată din nord-estul capitalei afgane.

Atacul a fost revendicat de talibani, care au precizat că ţinta lor este aeroportul militar.


"Da, revendicăm atacul. Un grup de mujahedini a atacat în această dimineaţă partea militară a aeroportului din Kabul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Ultimul atac din Kabul datează din 24 mai, în timp ce rebelii talibani au lansat o operaţiune sinucigaşă, urmată şapte ore mai târziu de confruntări armate în centrul capitalei. Şapte persoane au fost ucise, dintre care patru insurgenţi care au desfăşurat operaţiunea.


 

abonare newsletter