Actualitate

Trei elevi de la “Racoviţă” au fost premiați în America la un concurs de informatică

<p><span style="line-height: 1.3em;"><strong><img src="documente/stories/2013-05-28 13-mod.jpg" border="0" alt="Cei trei elevi clujeni alături de profesorul care i-a pregătit pentru concurs" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa formată din trei elevi ai Colegiului Național “Emil Racoviţa” din Cluj-Napoca a obținut locul IV la un concurs de informatică desfășurat în America. </strong></span></p>

 


Concursul de informatică American Computer Science League s-a desfăşurat pe parcursul anului 2012-2013 şi s-a încheiat cu "All Star Contest", în Raleigh, Carolina de Nord, la sfârşitul lunii mai.

Echipa de la Colegiul Național “Emil Racoviţă”, formată din Rosana Bălănescu, Paul Horvath Bojan, ambii elevi în clasa a X-a, și Timea Kovacs – clasa a XI-a, s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu Takoma Park Middle School dintr-un total de 18 de echipe participante.


Cei trei elevi au fost însoțiți la concursul din America de profesorul care i-a pregătit, Lucian Ilea.

La concusurile individuale, Rosana Bălănescu a obținut 11 de puncte, Paul Horvath-Bojan - 10 puncte, iar Timea Kovacs - 9 puncte, din maximul de 12 puncte posibile.


“Concursul ACSL reprezintă pentru elevi o şansă rară de a participa la o competiţie internaţională în care contracandidaţii au un nivel de pregătire similar. Din punctul meu de vedere, ca profesor, fiecare nouă ediţie înseamnă o nouă încercare de a forma o echipă care să obţină locul I”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Lucian Ilea, profesorul celor trei elevi clujeni.

Prima participare a echipei Colegiului Național "Emil Racoviţă" a avut loc în 2005, de-a lungul anilor făcând parte din echipă şefi de promoţie, absolvenţi sau actuali studenţi ai unor universităţi de mare prestigiu (Harvard, Yale). “Îi amintesc pe Cezar Mocan, Rareş Pamfil, Corina Vornicescu, Vlad Baja, Mihai Bace, Bogdan Mihut, Bogdan Bazu, Radu Portase”, a mai precizat Lucian Ilea.


Potrivit profesorului clujean, majoritatea firmelor de IT din oraş au dorit să sprijine participarea la runda finală, printre aceste firme aflându-se AROBS, Garmin, Softvision, Fortech, IQuest, Yonder.




 

abonare newsletter