Actualitate

Giganţii internetului neagă că şi-ar fi deschis serverele pentru spioni

<p><strong>Apple şi alţi giganţi americani ai internetului au negat joi că le-ar fi permis serviciilor de informaţii accesul la serverele lor pentru a obţine date cu privire la utilizatori, în cadrul unui program de supraveghere aprobat de administraţia Barack Obama, transmite vineri AFP.


'Nu am auzit niciodată vorbindu-se de PRISM', a afirmat Steve Dowling, purtător de cuvânt al grupului Apple. 'Nu furnizăm niciun acces direct la serverele noastre unor agenţii guvernamentale, iar orice agenţie de acest tip care caută date cu privire la un client trebuie să obţină un mandat judiciar', a adăugat acesta.

Contactată de AFP, reţeaua de socializare Facebook a dezminţit aceste acuzaţii, joi. 'Nu furnizăm niciunei organizaţii guvernamentale un acces direct la serverele Facebook', a afirmat Joe Sullivan, responsabil cu securitatea grupului. Când autorităţile adresează cereri pentru a căuta informaţii, 'nu furnizăm informaţii decât în cadrul stabilit de lege', a adăugat acesta.

Google le-a răspuns într-un comunicat celor două ziare că nu există nicio 'poartă de intrare ascunsă' pentru serviciile federale.

Dacă guvernul desfăşoară un astfel de program pentru a culege date ale unor utilizatori, 'noi nu participăm', a afirmat, la rândul său, gigantul din Seattle, Microsoft.

Vizat şi el, grupul Yahoo! a negat că i-ar oferi guvernului un acces direct la utilizatorii săi.



Citește și:

Conturile GOOGLE, Facebook sau Skype sunt accesate de NSA şi FBI


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter