Actualitate

Ciprian Dinu, Europa FM: „Clujul mi se pare fabulos, fascinant, m-aș muta aici!”

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/07/12-europafm.jpg" border="0" alt="Vlad Petreanu, Monica Anghel, reporterul Monitorul de Cluj, Cristina Oltean și Ciprian Dinu, la Casa TIFF" title="Vlad Petreanu, Monica Anghel, reporterul Monitorul de Cluj, Cristina Oltean și Ciprian Dinu, la Casa TIFF" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vlad Petreanu, Monica Anghel și Ciprian Dinu au dat „Deșteptarea” României în aceste zile de la Cluj-Napoca, Europa FM fiind unul dintre partenerii media ai ediției din acest an a Festivalului de Film Transilvania. </strong></p>

Timp de patru zile, aceștia s-au pus „stăpâni” pe una din sălile Casei TIFF, unde și-au improvizat un studiou în care și-au întâmpinat invitaţii dar și spectatorii pentru a-și bea cafeaua, în direct și pentru a discuta diverse teme și evenimente din cadrul TIFF.


Invitații speciali ai zilei de joi, în Deșteptarea la Cluj au fost regizorul Titus Muntean și exploratorul și redactorul șef al revistei National Geographic, Cristian Lascu. Aceștia au povesitit spectatorilor, depre expediția pe care au realizat-o, pe urmele lui Emil Racoviță în Antarctica și despre documentarul acestei călătorii, care a fost proiectat joi seara la TIFF.

Cei trei matinali, au dezvăluit cititoriilor cotidianului Monitorul detalii despre cum au petrecut zilele acestea la Cluj-Napoca dar și despre proiectele prezente și viitoare ale postului de radio.


Reporter: – Ce părere aveți despre festival?

Vlad Petreanu: – Este un eveniment grozav. Când vezi ce se întâmplă, câți oameni vin și câte schimburi de idei se petrec în fiecare moment și ce organizare are evenimentul acesta, este uimitor. Tudor Giurgiu a reușit să facă o treabă foarte minunată, cred că și clujenilor le place. Eu am foarte mulți prieteni în Cluj, în special bloggeri și oamenii chiar vorbesc despre el, ştiu despre el. Este o chestie grozavă.


Reporter: – Ați mai fost la fesival până acum, în anii anteriori?

Vlad Petreanu: – La TIFF nu, e prima dată când ajung la festival.


Ciprian Dinu: – La mine e prima oară când ajung la Cluj.

Reporter: – Și cum vi se pare orașul și atmosfera?


Ciprian Dinu: – Am venit la un eveniment cu totul special, patria filmelor. Normal că orașul Cluj acum mi se pare fabulos, fascinant, m-aș muta aici.

Monica Anghel: – Acum, și în general Clujul este un oraș frumos, este un oraș foarte curat ceea ce este foarte important, cel puțin pentru mine. Acum în perioada aceasta a festivalului, îți dă o stare așa de sărbătoare. Sunt oameni care au venit din toate colțurile lumii, lumea e pestriță, e colorată, toată atmosfera e specială și-ți dă așa o stare de bine.

Ciprian Dinu: – E ca o Capitală Europeană, să sperăm. Noi vă ținem pumnii.

Reporter: – Care a fost filmul favorit de până acum, de la TIFF? Ați apucat să vedeți vreunul?

Monica Anghel: – Eu am fost și sunt în continuare foarte bolnavă așa că am stat mult și am bolit.

Vlad Petreanu: – O să fim diplomați și nu o să spunem ce film am văzut și ce filme n-am văzut, să nu spunem ce ne-a plăcut cel mai mult. Dar avem ceva filme pe care le-am văzut și vom trage o concluzie la final.

Reporter: – Monica, tu ai mai fost în Cluj și în 2011. Simți că s-a schimbat ceva de atunci la oraș?

Monica Anghel: – Da, vremea! Ultima dată când am fost, acum doi ani, era soare și frumos, zilele acestea a plouat aproape tot timpul, doar ieri a fost puțin soare. Acum sincer vorbind, mi se pare mult mai curat orașul decât acum doi ani, mi se pare că au renovat clădirile, cel puțin asta văd eu și îmi place, îmi place foarte mult așa cum am spus și la început.

Reporter: – Ce proiecte mai are Europa Fm în prezent?

Monica Anghel: – Noi avem o campanie foarte interesantă și frumoasă pe care am început-o la sfârșitul anului trecut, „Nu ești singur pe lume. E soare și pe strada ta” acesta este și titlul imnului pe care l-am făcut pentru această campanie Europa FM cu mulți artiști. De exemplu, pe 1 iunie, Europa FM a angajat un Spiderman, un Superman și un Batman și s-au dus la Spitalul de copii Marie Curie și a oferit copiilor cadouri pe geam.

Vlad Petreanu: – Ei au fost de fapt niște alpiniști utilitari îmbrăcați în eroii favoriți ai copiilor. Imaginează-ți că tu, ca și copil, ești într-o încăpere și la geamul tău apare Superman, Spiderman sau Batman, unul dintre eroii tăi și îți aduce un cadou. A fost un eveniment foarte frumos.

Monica Anghel: – Acesta este doar unul dintre evenimentele organizate de noi în cadrul acestei campanii. De fapt nu este prima dată când Europa FM a fost alături de oameni care au fost în situații critice, oameni care au rămas izolați, fie că li s-au rupt podurile în comunele în care locuiau, fie că au fost înzăpeziți, Europa FM întotdeauna a fost alături de oamenii care s-au aflat în situații de genul acesta. Sigur, am avut și parteneri alături de noi, parteneri care întotdeauna au răspuns prompt cerințelor noastre și ei, la rândul lor, au fost alături de oamenii. Și desigur și ascultătorii ne-au sprijinit, au trimis pachete la noi, la studio. Europa FM a devenit în acea perioadă un centru comandă unde se adunau absolut toate ajutoarele pe care le primeam și de acolo plecau, cu mașini, spre zonele afectate, defavorizate.

Reporter: – Și de aici, de la Cluj, vă întoarceți acasă sau sunteți într-un mini-turneu prin țară?

Monica Anghel: – Da, eu abia aștept să ajung acasă pentru că mi-e foarte dor de feciorul meu. Nu mai pot fără el.

Vlad Petreanu: – Eu aș mai rămâne. Aș face un studio mobil și m-aș muta așa din loc în loc.

Ciprian Dinu: – Eu m-aș muta la Cluj.

Monica Anghel: – Eu și Ciprian chiar vom merge după interviu, la un magazin de instrumente muzicale, am găsit aici în apropiere un magazin de instrumente muzicale și sunt și instrumente reale, dar în miniatură, care chiar cântă. Vrem să le luăm copiilor noștri câte un instrument, un cadou, un suvenir de aici, de la Cluj.

Reporter: – Monica, de proiecte personale, ca și artistă, mai ai timp?

Monica Anghel: – Da, am timp. Fac în așa fel încât să am timp pentru toate și să nu mă aglomerez foarte tare.

Reporter: – Și, ca ultimă întrebare, care va fi următorul eveniment mare organizat de Europa FM?

Ciprian Dinu: – Următorul eveniment mare pe care îl vom organiza va fi la mare. Este vorba despre cea de-a doua ediție a concertului Europa FM Live pe Plajă care va avea loc din 14 iulie, pe plajele Venus și Saturn. Printre invitații de anul acesta vor fi Vama, Voltaj, Direcţia 5 şi Smiley. De asemenea vom pregăti spectatorilor care vor fi în acea perioadă la mare, numeroase surpriza și show-uri impresionante așa că îi aștepăm alături de noi.

abonare newsletter