Actualitate

Cazul femeii violate, ucise şi tranşate: Motivarea deciziei de arestare a lui Florin Mînzăraru

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/06/captura video.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Florin Mînzăraru, acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie din Argeş, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru că prezintă un pericol pentru ordinea publică, iar cercetarea lui în libertate pentru faptele comise i-ar crea impresia că poate persista în sfidarea legii.

"Sub aspectul pericolului concret pentru ordinea publică, instanţa are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor de care inculpatul este acuzat, pentru care legiuitorul prevede limite ridicate de pedeapsă (...), de natură să determine o puternică tulburare socială, o stare de nelinişte şi insecuritate în rândul colectivităţii, iar asemenea fapte, neurmate de o ripostă fermă a societăţii, ar întreţine climatul infracţional şi ar crea făptuitorului impresia că poate persista în sfidarea legii, ar echivala cu încurajarea tacită a acestuia şi a altora la săvârşirea unor fapte similare şi cu scăderea încrederii populaţiei în capacitatea de ripostă a justiţiei şi protecţie a statului", se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă a lui Mînzăraru.


Potrivit documentului citat, instanţa a avut în vedere, la arestarea preventivă a lui Florin Mînzăraru, gravitatea faptelor comise, dar şi "circumstanţele personale ale inculpatului care este recidivist şi cunoscut cu multiple antecedente penale, prezentele fapte fiind comise la nici … luni de la momentul liberării condiţionate din executarea unei pedepse de …. ani închisoare aplicată pentru o infracţiune de …. - aspecte care nu numai ca justifică, dar chiar impun luarea măsurilor necesare pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva comiterii unor fapte ce afectează viaţa, în speţă detenţia preventivă".

În faţa Tribunalului Bucureşti, inculpatul a declarat că nu se opune luării măsurii arestării preventive, "că este conştient de ceea ce a făcut", că "nici nu se gândeşte că va fi pus liber până la judecată" şi că "lasă soluţionarea propunerii parchetului la aprecierea instanţei", se mai arată în motivare.


Florin Mînzăraru, acuzat că a violat, ucis şi tranşat femeia al cărei cadavru a fost găsit, fără cap şi membre, în râul Argeş a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 30 mai, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter