Actualitate

Peste O SUTĂ de persoane au MURIT într-un incendiu izbucnit la o fabrică de produse avicole

<p><strong>Un incendiu produs într-o fabrică de produse avicole din nord-estul Chinei a provocat moartea a peste o sută de persoane luni, potrivit unui nou bilanţ anunţat de Biroul de informare al provinciei Jilin, citat de AFP. </strong></p>

 



'Până la ora locală 15:20 /07:20 GMT/, în total, 112 persoane şi-au pierdut viaţa'; a precizat Biroul provincial de informare pe contul său de Weibo, versiunea chineză a Twitter, în legătură cu incendiul survenit în uzina din Dehui. Puţin mai devreme, acelaşi organism, anunţând 93 de morţi, precizase şi că 54 de persoane au fost rănite.

Peste 300 de persoane lucrau în fabrica de produse avicole Baoyuan când a izbucnit focul, a relatat agenţia oficială de presă Xinhua, adăugând că echipele de intervenţie aflate la faţa locului nu puteau spune cu exactitate câte persoane au fost surprinse de incendiu. Porţile fabricii erau închise când a izbucnit incendiul, dar circa o sută de muncitori au reuşit să scape, potrivit aceleiaşi surse.

Conform portalului de internet local Baidu, este vorba despre cel mai grav incendiu înregistrat în China de peste zece ani. La 25 decembrie 2000, un centru comercial a luat foc la Luoyang, în provincia centrală Henan, omorând 309 persoane.

Nu este un lucru neobişnuit ca normele de siguranţă a muncii să fie ignorate în China, ceea ce conduce uneori la accidente industriale grave, cu numeroase victime, mai ales în sectorul minier şi în uzine, notează AFP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter