Actualitate

Conopida protejează împotriva mai multor tipuri de cancer

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/03/leamington_cauliflower_0.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conopida conţine numeroase vitamine şi este cunoscută pentru proprietăţile sale anticancerigene datorită conţinutului de indol-3- carinol şi sulforan, benefic pentru combaterea cancerului de plămâni ori prostată. De asemenea, artrita reumatoidă poate fi combătută cu ajutorul acestei legume, potrivit doctorulzilei.ro.

Conopida împiedică formarea celulelor canceroase şi, în cazul în care acestea s-au format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se înrudeşte, această legumă conţine izotiocianaţi şi sulforafan - substanţe care stopează evoluţia diferitelor forme de tumori.


Efectele sunt foarte importante împotriva cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar şi a celui ovarian sau de prostată.

De asemenea, consumul de conopidă detoxifică ficatul datorită conţinutului de glucosinolaţi şi tiocianaţi (inclusiv sulforafan şi izotiocianat),  substanţe care ajută ficatul să neutralizeze substanţele toxice, iar în plus, îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular, ajutând la scăderea colesterolului rău.


 

 

abonare newsletter