Actualitate

Datorii de 3,5 milioane de lei la elevii navetişti din Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/desc 05-30.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 3.000 de elevi din Cluj fac naveta şi nu le-au mai fost decontate biletele de şapte luni, iar datoria totală este de 3,5 milioane lei. Şeful Inspectoratului Şcolar spune că unii transportatori majorează nejustificat abonamentele şi că trebuie verificate criteriile de acordare a acestora, conform Mediafax.ro.<br /> </strong></p>

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, la şedinţa Colegiului Prefectural, că a primit asigurări din partea Ministerului Educaţiei că datoriile vor fi achitate în perioada următoare.


"ISJ Cluj înregistrează o datorie de 3,5 milioane de lei către elevii care fac naveta la unităţi de învăţământ din judeţ. Suntem în urmă pe şapte luni şi sunt afectaţi de această situaţie un număr de 3.100 de elevi. Am primit asigurări, chiar miercuri, de la Ministerul Educaţiei că datoriile vor fi achitate şi că s-au deblocat sumele necesare”, a spus Cuibus.

Acesta a reclamat faptul că mai multe firme de transport profită de faptul că elevii sunt obligaţi să facă naveta şi majorează, nejustificat, biletele şi abonamentele şcolare.


De asemenea, Valentin Cuibus a afirmat că trebuie făcute verificări în cazul elevilor care beneficiază de abonamente pentru navetă, în condiţiile în care nu în toate cazurile se respectă criteriile de eliberare a acestor documente.

"Abonamentele se decontează elevului care locuieşte la sub 50 de kilometri de unitatea de învăţământ pe care o frecventează şi dacă nu există profilul acelei unităţi în zona respectivă. Nu se respectă chiar tot din aceste criterii", a spus Cuibus.


 


 


Citeşte şi:

3.100 elevi din Cluj nu au mai văzut nici un leu pentru navetă de o jumătate de an


 


abonare newsletter