Actualitate

Autoritățile germane, preocupate de un posibil atentat terorist în timpul finalei LC!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/25/terorism ger.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autorităţile germane sunt preocupate de riscul producerii unui atentat în cursul transmisiunilor publice la finala Ligii Campionilor, dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, potrivit ediţiei de sâmbătă a publicaţiei Der Spiegel.</strong>


Poliţia criminală germană (BKA) dispune de un „indiciu ce trebuie luat în serios“ privind un posibil proiect de atentat în Germania, scrie săptămânalul menţionat, fără a-şi cita sursele. Contactată de AFP, poliţia criminală nu a fost în măsură să reacţioneze imediat.
Vineri, în cursul unei reuniuni confidenţiale, comandantul poliţiei i-a informat pe miniştrii regionali de interne asupra riscului unui atentat terorist în Germania, mai scrie Der Spiegel.
Mai mulţi suspecţi islamişti ar pregăti un atentat şi ar fi vizate diverse transmisiuni publice pe ecran gigant prevăzute să aibă loc în toată Germania cu ocazia finalei.
Măsurile de securitate trebuie în consecinţă să fie întărite, în special la Berlin, unde finala dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund va fi transmisă de lângă Poarta Brandenburg. Într-o ţară în care fotbalul este sportul rege, organizatorii transmisiunilor berlineze aşteaptă până la 200.000 de persoane.
Germania este de obicei citată ca ţintă a unor posibile atentate comise de extremişti islamişti, în special din cauza angajamentului militar al acestei ţări în Afganistan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter