Actualitate

„Cină pe întuneric”, un eveniment inedit organizat la Cluj-Napoca

<p><strong>Opt voluntari cu deficienţe de vedere şi 25 de persoane văzătoare au participat, ieri, la o cină pe întuneric, organizată cu scopul ca persoanele văzătoare să conştientizeze ce înseamnă lipsa acestui simţ.

Timp de două ore, participanţii s-au distrat înlocuind văzul cu simţul tactil, folosind tacâmurile, paharele, identificând mâncarea după miros şi gust, ascultând ceea ce se întâmplă in preajmă, dar fără să vadă ce au şi pe cine au în faţă sau în jurul lor. Invitaţii au fost ghidaţi şi serviţi de către nevăzători.


După aprinderea luminii, la momentul desertului, participanţii la eveniment au fost rugaţi să scrie câteva impresii despre experienţa trăită.

„Ne propunem repetarea acestui eveniment periodic, astfel încât să  putem realiza o sensibilizare  a opiniei publice vis-a-vis de dizabilitatea de vedere”, a declarat Rodica Sonea, reprezentanta asociaţiei Pontes, organizatorii evenimentului.


Asociaţia Pontes a fost înfiinţată în anul 2006 de către un grup de tineri nevăzători dinamici care doresc să creeze punţi între cei ce se confruntă cu absenţa sau pierderea parţială a vederii şi ceilalţi membri ai societăţii.

abonare newsletter