Actualitate

Răspunsuri halucinante ale autorităţilor în cazul copiilor care inhalează prenadez în centrul Clujului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/23/foto3crop.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autorităţile locale îşi pasează vina una alteia în cazul celor trei copii care au fost fotografiaţi inhalând prenadez şi jucându-se cu un şobolan mort în centrul Clujului. </strong></p>

Dacă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Cluj spun că numărul unic 112 ar trebui folosit numai pentru urgenţe nu şi pentru sesizări, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca nu vor trimite oameni în zonă pentru că nu au primit nicio sesizare. Doar cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj au spus că vor trimite pe cineva în zonă.


“Domnul acela a spus că a sunat la noi la sediu şi persoana de la relaţii cu publicul i-a spus că situaţia este cunoscută. În primul rând noi nu avem centru de relaţii cu publicul. Este centralista care i-ar fi făcut legătura cu orice departament dacă ar fi vrut să facă o sesizare. Eu nu ştiu să fi existat o plângere. Eu nu am aflat despre acest caz dar voi trimite chiar astăzi o echipă din cadrul Direcţiei în spate la magazinul Sora pentru a vedea dacă se confirmă cele spuse şi a vedea despre ce este vorba”, a precizat Nicoleta Molnar, directorul adjunct al DGASPC Cluj.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Sidonia Purdea, a precizat că apelurile făcute la 112 sunt în primul rând pentru urgenţe, de genul accidentelor rutiere, urgenţelor medicale, incendiilor, infracţiunilor cu violenţă sau furturilor.


“Situaţia acestor copii este cunoscută la nivelul secţiei 1 Poliţie. Toată lumea dă vina pe poliţie. Poliţiştii ar trebui numai să intervină şi să acorde sprijin celor de la Protecţia Copilului. Apelurile la 112 sunt pentru urgenţe, nu pentru sesizări de acest gen“, au spus reprezentanţii IPJ Cluj.

Primăria Cluj-Napoca nu a primit nicio sesizare despre acest caz. “Cei de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei ar putea verifica, dar nu au primit nicio sesizare în acest sens. Şi aşa de capul lor nu merg să verifice”, au spus şi reprezentanţii municipalităţii.


Trei minori au fost fotografiaţi în centrul Clujului în spatele magazinului Cora, pe strada Cotită colţ cu strada Samuel Brassai, în timp ce se drogau cu pungi care conţineau prenadez. „În momentul în care i-am observat, cei trei prezentau probleme de echilibru fiind sub efectul halucinogen al substanţelor toxice din prenadez”, spune clujeanul care i-a fotografiat. Fotografiile au fost realizate pe data de 22 mai.

 



Citeşte şi:

 


Se întâmplă în centrul Clujului: trei minori inhalează prenadez şi se joacă cu un şobolan mort

 


abonare newsletter