Actualitate

O "mini-tornadă" a ajuns și în apropiere de Moscova

<p><strong>Un fenomen meteorologic calificat în Rusia ca o "mini-tornadă", în urma catastrofei survenite luni în Statele Unite, a provocat 16 răniţi şi importante pagube materiale, miercuri, la 200 de kilometri sud de Moscova.

Televiziunea rusă a difuzat imagini impresionante ale utilizatorilor de Internet care arătau o mare coloană gri încărcată de dărâmături rotindu-se asupra micului oraş Efremov, din regiunea Tula.


Se puteau de asemenea vedea acoperişurile distruse, maşini aruncate în arbori şi străzi pline de tot felul de resturi.

"Conform datelor preliminare, 16 persoane au solicitat ajutor medical, dintre care una a fost spitalizată", a declarat ministerul pentru Situaţii de urgenţă pe site-ul de Internet.


Conform aceleiaşi surse, peste 200 de clădiri şi locuinţe au fost afectate, dintre care şapte şcoli.

"Nu este desigur o tornadă, vorbim de o mini-tornadă, un fenomen care apare brusc, durează câteva minute şi dispare", a declarat un responsabil al serviciilor meteo ruse, Iuri Varakin, citat de agenţia de presă Interfax.


Acesta a explicat că acest fenomen se datorează sosirii unui front de aer rece în timp ce temperaturile se apropiau de 30 de grade Celsius în ultimele zile, în regiunea Moscovei.

O tornadă de o putere excepţională a provocat 24 de morţi şi 324 de răniţi luni în suburbiile Oklahoma City, în sudul Statelor Unite.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter