Actualitate

Drapelul Coreii de Sud, în premieră la televiziunea nord-coreeană

<p style="margin-bottom: 0in"><strong><span lang="ro-RO"><img src="documente/stories/2013/05_mai/22/drapel coree.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pentru prima oară în istoria sa, televiziunea de stat din Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană - RPDC) a arătat, într-o emisiune de 30 de minute, drapelul Coreei de Sud, care s-a putut vedea clar pentru prima oară o perioadă atât de lungă de timp. </span></strong></p>

 


După cum relatează miercuri presa japoneză, printre care şi ziarul Asahi Shimbun, evenimentul s-a petrecut în data de 20 mai în timpul difuzării unei înregistrări a unuia din meciurile din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă perechi la Paris.

Drapelul Coreii de Sud s-a văzut clar pe ecran, aproape de tabloul electronic, care afişa scorul unui meci disputat între sportivi sud-coreeni şi nord-coreeni, ce a fost câştigat de reprezentanţii RPDC.
Până acum, televiziunea nord-coreeană blura întotdeauna drapelul Coreii de Sud, atunci când acesta nu putea fi scos din cadru.


Seulul a interpretat gestul ca pe un semnal că regimul de la Phenian ar fi dispus la dialog, după mai multe luni de tensiuni în Peninsula Coreea, ce ameninţau să degenereze într-un conflict cu consecinţe imprevizibile.
Totuşi, până la masa tratativelor e cale lungă, având în vedere că autorităţile nord-coreene au testat în ultimele zile şase rachete balistice, cu rază scurtă de acţiune, în timp ce Seulul şi-a amplasat la graniţă baterii de rachete de atac Spike (de fabricaţie israeliană), comentează observatori internaţionali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter