Actualitate

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Cîţcău va fi extins și reabilitat

<p><strong>Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) în calitate de Finanţator, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a judeţului Cluj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj în calitate de Contractor, au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr.14/25.04.2013,  pentru proiectul Reabilitare şi Extindere Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cîţcău, judeţul Cluj.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea şi extinderea instituţiei rezidenţiale de mare capacitate, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cîţcău şi înfiinţarea unui centru de îngrijire şi asistenţă la standarde de calitate, destinat unui număr de 50 de persoane încadrate în grad de handicap, cu abilităţi medii şi scăzute. Valoarea totală a proiectului este de 930.000 Euro.


Valoarea contractului de finanţare a proiectului este de 830.000 Euro din care 85% se acordă din imprumutul Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare si 15% din bugetul de stat.

Contribuţia locală din fondurile Consiliului Judeţean Cluj este de 100.000 Euro


În urma executării lucrărilor de reabilitare şi extindere a clădirii vor rezulta un număr de 25 camere de locuit pentru beneficiari, nou construite, 11 grupuri sanitare aferente camerelor de locuit precum şi alte spaţii comune destinate beneficiarilor şi/sau personalului, nou construite sau renovate, la standarde de calitate. Vor fi achiziţionate toate dotările necesare noilor spaţii.

 


Durata de implementare a proiectului este pâna la data de 31.12.2013

 

abonare newsletter