Actualitate

Sinucidere la catedrala Notre-Dame din Paris: Un scriitor s-a împuşcat în faţa altarului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/22/notredame.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Catedrala Notre-Dame din Paris a fost evacuată, marţi, după ce un bărbat s-a sinucis în interiorul edificiului, anunţă surse din cadrul poliţiei.

Conform unor surse citate de ziarul Le Parisien, bărbatul care s-a sinucis este scriitorul de extremă-dreapta Dominique Venner, în vârstă de 78 de ani. Acesta s-a împuşcat în gură, murind pe loc.


Scriitorul Dominique Venner, care s-a sinucis marţi în incinta Catedralei Notre-Dame din Paris, se opunea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, el lăsând un mesaj în care îndeamnă la trezirea "conştiinţelor anesteziate", relatează AFP.

 


Înainte de a se sinucide, Dominique Venner a postat un mesaj pe blogul său. "Este nevoie de gesturi noi, spectaculoase şi simbolice pentru clătinarea oamenilor somnolenţi, pentru zdruncinarea conştiinţelor anesteziate şi trezirea memoriei originilor noastre", a scris el în mesajul postat marţi dimineaţă.


Citește și:


Parlamentul francez aprobă legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex

Francezii protestează împotriva legii privind căsătoriile homosexuale

abonare newsletter