Actualitate

Ardelenii beau berea de sete

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/21/constantin bratu dir gen asociatia berarii romaniei 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Berea este nelipsită de pe mesele ardelenilor, fie că se întâlnesc cu prietenii în oraș sau își petrec timpul liber acasă, în familie, relevă un studiu. Cercetarea a fost efectuată de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României. </strong></p>

Potrivit acestuia, când ajung pe o terasă, ardelenii adulți consumă bere într-un procentaj covârșitor – 70%. Berea se bea și acasă, împreună cu ceilalți adulți din familie – 1 din 2 ardeleni consumatori de bere o aleg pentru relaxarea de acasă după o zi de muncă.


„Rezultatele acestui studiu confirmă încă o dată faptul că berea este un produs bine integrat stilului de viață modern al românilor, un adevărat liant social; spiritul său convivial completează perfect momentele pe care le petrecem alături de familie și prieteni”, a declarat Constantin Bratu, director general, Asociația Berarii României.

Potrivit acestui studiu, berea ocupă un loc important în topul produselor consumate de ardeleni în timpul verii: 40% din iubitorii de bere au declarat că aceasta nu le lipsește din frigider în sezonul cald.


Doi din trei ardeleni consumatori de bere o apreciază pentru proprietatea sa de a hidrata organismul și tot atâția cred că berea însoțește cel mai bine întâlnirile cu prietenii. În plus, peste 70% din ardelenii care iubesc berea cred că un consum moderat de bere poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Aproape o treime din consumatorii ardeleni de bere o preferă pentru că este fabricată din ingrediente naturale, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B.

Ultimele Stiri
abonare newsletter