Actualitate

“Pentru mine Vladimir Putin este ca Papa Ioan Paul al II-lea". Vezi ce ACTOR celebru a făcut AFIRMAŢIA

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/20/12-gerard-depardieu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Actorul francez Gérard Depardieu, aflat în această perioadă la Moscova, unde urmează să joace într-un nou film, l-a comparat pe preşedintele rus Vladimir Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea. </strong></p>

 


Starul francez, care a primit din mâinile preşedintelui Putin paşaportul rusesc în luna ianuarie, a declarat: "Pentru mine, el (Vladimir Putin, n.r.) este ca Francois Mitterand sau ca papa Ioan Paul al II-lea", informează hollywoodreporter.com.

Gérard Depardieu l-a lăudat pe Vladimir Putin într-un interviu publicat în cotidianul rusesc de largă circulaţie Komsomolskaya Pravda.


"Să vă spun ceea ce cred eu despre Putin: poporul rus are nevoie de o persoană exact ca el - cineva cu temperamentul unui rus. Putin încearcă să redea poporului său ceva din demnitatea acestuia de odinioară", a adăugat actorul francez.

Actorul în vârstă de 64 de ani a luat decizia de a solicita cetăţenia belgiană şi un paşaport rusesc după ce preşedintele socialist francez Francois Hollande a dorit să majoreze la 75% cota de impozitare a persoanelor bogate din Franţa. Prin comparaţie, acest impozit este de 13% în Rusia. Spre deosebire de Franţa, Belgia nu percepe taxă pe avere şi nici pe câştigurile obţinute din vânzarea de acţiuni.


În noul său interviu, Gérard Depardieu a infirmat speculaţiile potrivit cărora decizia sa ar fi o "stratagemă de PR".

"E o afirmaţie hilară. Am jucat în peste 200 de filme. Cine ar avea nevoie de PR după aşa ceva?", a spus actorul.


Gérard Depardieu se află în aceste zile la Moscova, unde pregăteşte un film a cărui acţiune se desfăşoară în capitala Rusiei şi în oraşul Groznîi, capitala republicii separatiste Cecenia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter