Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj are soluţia salvatoare pentru fabrica de brânzeturi de la Ţaga

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/17/branza.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu a fost vineri, 17 mai, gazda unei întâlniri cu reprezentanţi ai acţionariatului majoritar al societatii Napolact Cluj-Napoca, compania olandeză FrieslandCampina, în contextul clarificării situaţiei, ca urmare a  deciziei de conservare a fabricii de brânzeturi, din localitatea Ţaga.

Ioan Oleleu a prezentat intenţia instituţiei pe care o reprezintă de a salva un produs tradiţional clujean, „brânza de Năsal” prin identificarea unor soluţii ce pot fi susţinute de către instituţie, în parteneriat cu FrieslandCampina.


„Am prezentat reprezentanţilor FrieslandCampina o propunere de salvare a fabricii de brânză de la Năsal şi de a o transforma într-o sursă generatoare de venituri, cât şi de tradiţie pentru comunitatea clujeană, printr-o eventuală preluare a unităţii de către Clusterul Agro-Food-Ind. Sunt convins că acest prim pas, al dialogului, între cele două părţi, va genera un schimb de soluţii, util acestui proiect comun – revitalizarea  fabricii de brânzeturi de la Ţaga” a declarat Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj.

Cu aceasta ocazie reprezentanţii FrieslandCampina au confirmat că sunt  conştienti de tradiţiile şi valorile locale, şi au arătat deschidere pentru evaluarea unei eventuale colaborări fiind abordate şi unele aspecte de ordin tehnic şi nu în ultim rând de siguranţa alimentară.


În acest sens din partea Clusterului Agro-Food-Ind va fi înaintată o scrisoare de intenţie.

„Nu cred că în acest moment este necesară o boicotare a produselor companiei, aşa cum au susţinut niste politicieni clujeni, ci dimpotrivă o analiză pertinentă a soluţiilor şi o colaborare între factori de decizie şi entităţi private” a mai declarat Oleleu.

abonare newsletter