Actualitate

O tumoare uriașă va fi extirpată la Cluj. Vezi cât cântărește!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/17/tumoare.jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Medicii de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj operează vineri o tumoare anexială dreapta, gigantă, de 20 de kilograme, la o femeie de 38 de ani din Constanța. </strong></p>

Operația va dura câteva ore, iar profesorul Mihai Lucan a declarat că "șansele de reușită sunt foarte bune".


"Burta nu e foarte mare, dar e întinsă pe toată suprafața abdomenului. Este o tumoră mixtă, conține și lichid și solid. Aparent nu sunt afectate alte organe decât cele genitale. Șansele de reușită a operației sunt foarte bune, starea ei de sănătate e bună, e o persoană tânără, chiar dacă după operație va urma tratament specific oncologic", a declarat Mihai Lucan, șeful Institutului de Transplant Renal Cluj.

La operație participă trei chirurgi. "Va fi o operație laparoscopică pentru a elimina partea lichidă", a declarat Lucan, care a adăugat că "tumorile gigant sunt în primul rând neglijența celor care le poartă și sunt caracteristice lumii a treia".


“Nu am avut niciodată nici o durere”

“Joia trecută doctorul de familie mi-a spus că e vorba de un chist de 20 de kilograme care a invadat toată burta. În aceeiași zi l-am căutat pe internet pe doctorul Lucan și i-am trimis un e-mail. Mi-a răspuns imediat și luni am fost la Cluj. Am căutat pe cineva care s-a mai întâlnit cu astfel de cazuri și așa am ajuns la prof. Lucan”, a declarat Carmen Ghiorghie, pacienta care va fi operată astăzi.

Ea a povestit că nu și-a dat seama că poartă după ea această tumoare gigant.


“Nu știu exact cum a început totul. Am avut probleme cu greutatea dintotdeauna și nu mi-am dat seama. Am crezut că mă îngraș, nu am realizat că am o tumoare, n-am avut niciun discomfort. În ultima fază am făcut și un test de sarcină, dar a ieșit negativ. De-a lungul anilor am crezut că sunt balonată. Am încercat să-mi schimb alimentația, am fost și la nutriționist, iar după ce am slăbit a început să se vadă tumoarea. Nu am avut niciodată nici o durere”, a explicat constănțeanca.

Ea s-a declarat optimistă în ceea ce privește operația. “Am emoții, dar am încredere că totul va fi bine”, a spus pacienta de 38 de ani, de profesie expert contabil și mamă a doi copii.


Intervenția chirurgicală se va încheia în jurul orei 15.00

abonare newsletter