Actualitate

CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost parodiat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/16/cna.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să sesizeze Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franţa cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind însă de acord cu acest demers, potrivit Mediafax.ro</strong>

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, în şedinţa de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat.

Laura Georgescu a făcut această propunere după ce membrii Consiliului au urmărit pasajul din emisiunea de satiră cu marionete "Les Guignols de l'Info", difuzată de televiziunea franceză Canal+ miercuri seară, în care regizorii Cristian Mungiu şi Steven Spielberg au fost parodiaţi.


"Vă propun să sesizăm CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel din Franţa, n.r.). Este compromis regizorul, liderul naţional Cristian Mungiu", a spus Laura Georgescu. Ea a spus că regizorul român este prezentat cu "nume", este prezentată figura lui şi el este îmbrăcat "în cerşetor".

"Vreau să fac o sesizare în numele CNA, să solicităm un punct de vedere (...) E o problemă de discriminare", a spus Laura Georgescu.


În urma votului membrilor CNA, a fost întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru ca propunerea să poată fi aplicată. "Vorbim aici de poporul român, este important să triumfe o manieră civilizată de a acţiona ca autoritate", a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA.



Citeşte şi:

VIDEO: Cristian Mungiu şi Steven Spielberg, parodiaţi într-o emisiune TV de satiră difuzată în Franţa



abonare newsletter