Actualitate

Profesorul plagiator de la UBB a fost CONCEDIAT!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/16/popescu_gheorghepopescugh.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />UBB Cluj a transmis astăzi decizia Comisiei de Etică a UBB cu privire la sesizarea prof. dr. Valeria Gîdiu, fostă doctorandă a profesorului universitar dr. Gheorghe Popescu, care l-a acuzat pe dascălul de la FSEGA că i-ar fi plagiat în întregime lucrarea de doctorat şi că ulterior ar fi publicat o carte, alături de alţii. </strong></p>

Comisia de Etică a analizat sesizarea depusă de doamna prof. dr. Valeria Gîdiu, în data de 22 aprilie 2013 şi în urma analizei probelor de la dosar şi a audierilor efectuate în cadrul Comisiei de Etică a UBB  Comisia de Etică a confirmat „existenţa plagiatului din partea autorilor lucrării incriminate, ceea ce constituie o abatere gravă de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică (art. 310, lit. a), Legea nr. 1/2011)”, spun reprezentanţii UBB.


Profesorului acuzat de plagiat i-a fost desfăcut contractul de muncă. „Comisia de Etică a UBB, în conformitate cu art. 22 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei de Etică a UBB, a luat decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă, domnului prof. univ. dr. Gheorghe Popescu”, se mai arată în comunicatul UBB.


 


 

Citeşte şi:


Profesor de la UBB, acuzat de plagiat

abonare newsletter