Actualitate

Școlile vor avea mai mulţi BANI - Ministrul Educației vrea să legalizeze FONDUL CLASEI

<p><strong>Şcolile din România vor primi în curând mai mulţi bani, dar nu de la bugetul de stat, ci din partea celor care vor să finanţeze Educaţia.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat miercuri seară la GÂNDUL LIVE că lucrează la un mecanism prin care banii să ajungă mult mai uşor la şcoală, iar părinţii şi oamenii care vor să doneze bani instituţiilor de învăţământ să o poată face direct în conturile şcolii.


De asemenea, ministrul a mai spus că vrea să extindă şi la instituţiile de învăţământ din România sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit existent pentru organizaţii neguvernamentale.

Donaţiile pentru şcoli vor fi ghidate după un act legislativ. „Mai întâi trebuie să vedem cum se va face şi apoi va trebui să vedem de ce acoperire legislativă este nevoie. Acest lucru se practică în alte ţări, nu îl inventăm noi. Va fi o formulă flexibilă. Eu cred că trebuie să ne uităm ce fac şi alţii, să vedem ce este fezabil şi ce nu. Dar sunt conştient că un model împrumutat 100% din altă parte nu va funcţiona”, a mai spus Pricopie.


 

abonare newsletter