Actualitate

UPDATE: Un jandarm din Cluj a încercat să se sinucidă în incinta unităţii: S-A TĂIAT în jurul gâtului

<div id="yui_3_7_2_1_1368686372519_2276" style="text-align: justify;"><span lang="RO"> </span></div> <div id="yui_3_7_2_1_1368686372519_2278" style="text-align: justify;"><span lang="RO"> </span></div> <div id="yui_3_7_2_1_1368686372519_2280"><strong><span id="yui_3_7_2_1_1368686372519_2279" lang="RO">Un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj a încercat să se sinucidă joi dimineaţa, tăindu-se la nivelul gâtului.


Cu toate că era ieşit din serviciu, acesta a recurs la acest gest în incinta unităţii. Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, deocamdată nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest. Jandarmul a fost operat, iar potrivit medicilor se află în afara oricărui pericol.

„Jandarmul, în vârstă de 35 de ani (Marius Pintea - n. red.), din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, a încercat să se sinucidă în această dimineaţă. S-a tăiat la gât. Era ieşit din serviciu, cu toate că încă se mai afla în unitate. Nu ştim să fi avut probleme. Bărbatul a fost evaluat psihologic. Am vorbit cu colegii lui şi nici ei nu şi-au putut da seama dacă avea ceva probleme sau motivele care l-au împins la acest gest”, a declarat generalul Aurel Litan, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.
Potrivit medicilor, jandarmul nu a fost rănit grav, momentan se află internat în spital, a ieşit din operaţie şi este în afara oricărui pericol.
În timp ce jandarmul de 35 de ani se află internat în spital, întreaga conducere a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi a Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca se află la poligonul din Someşeni unde se organizează un concurs de tir dedicat presei cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Ardelene.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Mariana Tecar, a declarat că în jurul orei 8.00 jandarmul a fost găsit de către colegi, în incinta unităţii, având o rană la gât. Colegii jandarmului au sunat la 112, iar o ambulanţă a ajuns la faţa locului, bărbatul fiind dus la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

"Bărbatul, angajat al Grupării Mobile de Jandarmi din Cluj-Napoca, şi-a provocat tăieturi în zona gâtului. Incidentul s-a petrecut la vestiar, după ce a ieşit din tură şi a predat pistolul. A fost găsit de un coleg care a sunat la 112. La ora aceasta nu ştim motivele care au stat la baza acestui gest. Jandarmul era cunoscut ca având activitate sportivă. El se află internat la Institutul Inimii. Subofiţer, 35 de ani, divorţat ", a afirmat Mariana Tecar.

Managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Tudor Simionescu, a declarat că jandarmul a fost supus unei intervenţii chirugicale, însă starea de sănătate a acestuia este stabilă.

abonare newsletter