Actualitate

Peelingul chimic, soluţia pentru ridurile fine, petele şi leziunile provocate de acnee

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/15/peeling.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ridurile fine, petele care apar în urma expunerii la soare şi leziunile cauzate de acnee nu mai sunt un motiv de îngrijorare, deoarece ele pot fi tratate cu peeling chimic, spun specialiştii, potrivit Mediafax.ro

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, acesta se realizează în mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite.


"Intervenţia noninvazivă are capacitatea de a rezolva personalizat imperfecţiunile tenului, prin posibilitatea alegerii nivelului de penetrare a epidermei: superficial, mediu sau profund. În funcţie de caracteristicile pielii, se poate opta pentru una dintre cele trei variante, ele putând fi parcurse şi progresiv dacă este nevoie. Mai apoi, în funcţie de profunzimea stratului de piele care trebuie revitalizat, se alege şi tipul de agent folosit", explică Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover.

Peelingul chimic soluţionează problema ridurilor fine de expresie de sub ochi şi din zona gurii, dar şi pe cele datorate expunerii excesive la soare, îmbătrânirii sau factorilor ereditari. În plus, se adresează tenurilor care suferă de acnee sau care au rămas cu cicatrice în urma acestora, diminuează pistruii şi intensitatea petelor solare, dar şi a celor pigmentare. Datorită spectrului larg de acţiune şi a efectelor pozitive este importantă alegerea perioadei în care se programează această intervenţie.

abonare newsletter