Actualitate

Un afacerist din Cluj, trimis în judecată după ce a înşelat o firmă din Germania cu peste 2 milioane de euro

<p><strong>Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Sebastian Popa, administrator al unor societăți comerciale din Cluj, între care S.C. Prostein S.R.L. Cluj, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals. </strong></p>

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în cursul anului 2009, la înfiinţarea S.C. Prostein S.R.L. Cluj (societate româno-germană de exploatare a pietrei pentru construcţii) şi ulterior, pe parcursul funcţionării societăţii, inculpatul Sebastian Popa a indus și menținut în eroare firma parteneră din Germania, SHB Scotterwerke Hohenlohe Bauland GMBH & Co KG, care a acordat un împrumut de 2.770.000 euro, nerecuperat până în acest moment.


“Inculpatul Sebastian Popa a promis, în mod mincinos, că va echivala finanţarea făcută de partenerul german de asociere cu terenuri în suprafață de 17 hectare situate in comuna Almaşu Mare judeţul Alba, pe care le-ar fi achiziţionat anterior, prin act autentic, în schimbul sumei totale de 1.835.000 euro. Pentru a-i determina pe reprezentanții firmei germane să acorde finanțarea de 2.770.000 euro, inculpatul i-a prezentat partenerului german de asociere, prin e-mail, trei contracte scanate contrafăcute, ce atestau nereal că este proprietarul terenurilor respective”, se arată într-un comunicat al DNA Cluj.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

abonare newsletter