monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Reprezentanţii Napolact despre închiderea fabricii de la Ţaga: interesul scăzut al consumatorilor pentru brânza românească

Reprezentanţii Napolact au emis un comunicat de presă în care explică decizia de a închide fabrica de brânză Năsal de la Ţaga. Acţionarul majoritar al Napolact, Friesland, spune că decizia a fost luată ca urmare a interesului scăzut pe care consumatorii români îl au pentru specialităţile de brânzeturi româneşti.

"Unitatea de producţie de specialităţi de brânză, deţinută de compania FrieslandCampina în comuna Ţaga, este funcţională până la 1 iunie, dată de la care va intra în conservare. Decizia a fost luată ca urmare a interesului scăzut pe care consumatorii români îl au pentru specialităţile de brânzeturi româneşti. Acest fapt a dus la scăderea continuă a vânzărilor şi, implicit, a producţiei, deşi compania a făcut investiţii foarte mari în campanii de promovare a gamei de brânzeturi de la Ţaga. Compania va continua să comercializeze produsele existente în stoc, iar atunci când contextul pieţei va fi favorabil, iar preferinţele de consum ale românilor în ceea ce priveşte brânza se vor schimba, nu exclude posibilitatea repornirii producţiei în această unitate", se arată în comunicat.

Mai mult, “cei 12 angajaţi care lucrează până pe 1 iunie în unitatea de la Ţaga vor benefica de pachete compensatorii conform Contractului Colectiv de Muncă”, mai arată reprezentanţii companiei.

Vezi aici galerie foto cu fabrica-grotă de la Ţaga, comuna clujeană unde se fabrica faimoasa brânză de Năsal.

Citeşte şi:

Încă o fabrică se închide la Cluj? Brânza de Năsal nu se va mai produce la Ţaga