Actualitate

5000 de euro destinate copiilor de la Pata Rât. Vezi pe ce se vor cheltui banii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/14/pata rat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fundația Dezvoltarea Popoarelor, Filiala Cluj, va aloca 5.000 de euro în vederea implementării unui proiect pe o perioadă de şase luni destinat copiilor din comunitatea Pata Rât, scopul acestui proiect fiind îmbunătățirea stării de sănătate a 100 de copii preșcolari. </strong></p>

 


Proiectul își propune astfel, o intervenție la nivelul îmbunătățirii stării de sănătate a copiilor prin acordarea de servicii medicale gratuite, medicamente pentru urgențe, educație pentru sănătate, asigurarea unei gustări pentru copii și facilitarea accesului la vaccinuri.

"Comunitatea Pata-Rât reprezintă o situaţie sensibilă la nivel local, având în vedere condițiile de trai extrem de precare în care trăiesc copiii și familiile acestora.  Rampa de gunoi din vecinătate, condițiile insalubre, lipsa educației părinților, toate aceste elemente sunt determinante în apariția și menținerea unor probleme care se răsfrâng asupra calității vieții copiilor”, spun reprezentanţii Fundaţiei.


Fundația Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj desfășoară programe socio–educative în favoarea copiilor și tinerilor în dificultate de pe raza județului Cluj din anul 1997.

Domeniile de implicare ale fundației se concretizează în proiecte de prevenție a abanonului școlar, de facilitare a inserției grupurilor defavorizate pe piața muncii, de sprijin a economiei sociale, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dar și inițiative locale prin care se încurajează conservarea patrimoniului cultural.

abonare newsletter