Actualitate

Zilele Arhitecturii la Cluj-Napoca: studenţii vor proiecta un parc mobil transportat de un TIR prin oraş

<p><strong>În perioada 15-18 mai, Asociaţia Studenţilor Arhitecţi (A.St.A) de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, va organiza Zilele Arhitecturii 2013. Evenimentul constă într-o serie de conferinţe, expoziţii, ateliere, evenimente de stradă, concerte şi va susţine proiecte ambiţioase ale studenţilor.

Printre proiectele studenţilor arhitecţi se numără Grădina Boema - proiect prin care s-a dorit repunerea în circuitul cultural al orașului a unei clădiri cu semnificaţie culturală sau Parcul Mobil – care este un manifest legat de spaţiile verzi ale Clujului.


“Studenţii au gândit și proiectat un parc mobil cu tot mobilierul necesar care va fi transportat de un tir care se va opri în cinci locaţii din Cluj-Napoca”, spune Mirela Boţan, purtător de cuvânt la UTCN.

De asemenea, Pavilionul ZA va fi localizat în Piaţa Unirii şi va găzdui patru festivaluri: Zilele Arhitecturii 2013, Zilele Cluj-Napoca, Photo Romania şi TIFF. Dimensiunile pavilionului (13x16x5m) fac ca acesta să fie cel mai ambiţios proiect al studenților A.St.A de până acum.


Casa Mea - este un proiect care a fost realizat pentru copiii între 6-12 ani care au conceput modele de case ce vor fi construite scara 1:1 în perioada 10-16 mai de către studenţii Facultății de Arhitectură şi Urbanism şi expuse în timpul Zilelor Arhitecturii.

“Expoziţiile aduc reprezentări ale modului în care arhitectura influenţează oraşul, societatea şi ideile. Folosind cadre alternative, studenții vor propune reactivarea unor spații urbane și reintroducerea lor în configurația activă a orașului”, mai spune Boţan.

abonare newsletter