Actualitate

VREMEA până pe 26 mai. Află ce temperaturi vor fi în Transilvania şi la munte

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/13/primavara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 13 - 26 mai, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit Mediafax.ro<br /> </strong></p>

 


Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA

În primele zile regimul termic va fi sub normele caracteristice perioadei, îndeosebi în 14 mai când maxima va fi de 16...17 grade. Următorul interval va fi caracterizat de o creştere a temperaturilor, până la 26...27 de grade în 17-18 mai, după care acestea vor reveni în limite normale, cu valori medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi scăzute la început, coborând în medie până spre 6 grade, vor creşte uşor la jumătatea intervalului, atingând valori de 8...10 grade, iar spre final se vor apropia de medii.


Averse de ploaie şi descărcări electrice vor fi la începutul intervalului şi după a doua jumătate a acestuia.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creştere uşoară, astfel încât, în medie vor porni de la 8..10 grade şi vor ajunge până la 16...18 grade în jurul datei de 18 mai. După acest interval vremea se va răci uşor, iar maximele vor atinge 14...15 grade. Minimele vor suferi o scădere accentuată în 15 mai când vor coborî spre 2 grade, dar şi acestea vor intra într-un proces de creştere, până la valori medii de 6 ...10 grade.


Aversele vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului, se vor semnala cu precădere după-amiaza şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

abonare newsletter