Actualitate

Prins de poliţişti în timp ce gonea pe Autostrada Transilvania cu 225 km/h

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/18/02 autostrada transilvania a3 rp 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un tânăr de 23 ani din judeţul Cluj a fost prins de poliţişti, astăzi în jurul orei 13.30, în timp ce conducea un autoturism pe Autostrada Transilvania cu viteza de 225 km/h.

Şoferul a rămas fără permis pentru trei luni după ce a fost depistat cu aparatele radar că avea viteza de 225 km/h. „Conducătorul auto a fost oprit de poliţiştii care l-au sancţionat contravenţional cu amendă, fiindu-i totodată suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile”, a declarat Anca-Sidonia Bolba, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.


Tânărul clujean a fost prins de poliţişti în urma unei acțiuni organizate în cursul acestei dimineți pe Autostrada Transilvania în timpul căreia polițiștii au aplicat 20 de amenzi pentru nerespectarea vitezei în trafic, în valoare de 3.075 lei și au fost reținute trei permise de conducere.

Poliţiştii subliniază că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.


 

abonare newsletter