Actualitate

Noi proteste la revista Tribuna. Scriitorii şi poeţii clujeni cer, din nou, demisia lui Mircea Arman

<p><strong>Mai mulţi scriitori şi poeţi clujeni vor protesta, marţi, 14 mai, de la ora 11:00 pe holul revistei Tribunei faţă de noi abuzuri săvârşite de noul manager al revistei, Mircea Arman.

Potrivit acestora, Arman îşi continuă “agasarea disciplinară a propriilor subordonaţi, prin motivări ale unor încălcări ale unui regulament implementat de el, regulament ce nu are nicio legătură cu mediul redacțional al unei reviste, ci, mai degrabă cu statutul unor funcţionari publici”.


“Redactorii sunt obligați să promoveze o imagine favorabilă țării și instituției pe care o reprezintă în cadrul unor organizații internaționale, instituții de învățământ, conferințe, seminarii și alte activități cu caracter național sau internațional. Redactorilor le este interzis în relațiile cu reprezentanții altor state să exprime opinii personale privind aspecte naționale sau dispute internaționale sau să acorde asistență, să dea informații sau consultanță persoanelor fizice sau juridice în vederea promovării de acțiuni juridice ori de altă natură împotriva statului sau autorității ori instituții publice în care își desfășoară activitatea”, sunt doar câteva articole din noul regulament.

 


“Suntem solidari cu Ştefan Manasia şi respingem categoric metodele prin care Mircea Arman înțelege să-și înfăptuiască mandatul de manager al revistei Tribuna. Este evident că cei în măsură să soluționeze abuzurile de putere de la revista Tribuna refuză să o facă, legitimând astfel mediocrația managerială și viziunea profund retrogradă a lui Mircea Arman, motiv pentru care solicităm demisia sa”, a declarat Francisc Baja, redactor la revista Tribuna.

 


În urmă cu trei săptămâni, peste 50 de persoane, scriitori, poeţi, directori de edituri, profesori şi studenţi, au protestat faţă de abuzurile săvârşite de noul manager al revistei Tribuna, Mircea Arman. Protestul vine după ce poetul Ştefan Manasia a fost convocat în faţa unei comisii de disciplină condusă de Arman pentru „delictul” de a prezenta, într-un articol de opinie apărut în “Observator cultural” viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la Tribuna.

 


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, spune că situaţia creată la revista „Tribuna” nu poate să continue în această formă, precizând totodată că nu demiterea unui om va rezolva problemele.


Citește și:


Îl va demite Consiliul Judeţean Cluj pe managerul revistei Tribuna?

 

 

abonare newsletter