Actualitate

Ghid de informare scris de bolnavii de lupus, lansat la o conferinţă medicală la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/10/interior spital.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primul ghid de informare din România scris de pacienţii care suferă de lupus a fost lansat, vineri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferinţe medicale la care au participat medici şi pacienţi, broşura urmând să fie distribuită atât pacienţilor, cât şi medicilor, potrivit Mediafax.ro</strong></p>


Patricia Ionea, reprezentant al Asociaţiei Lupus România, unul dintre editorii ghidului, a declarat că ghidul a fost conceput pentru a ajuta pacienţii care nu ştiu cum să facă faţă unui astfel de diagnostic.

"Am lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Lupusului primul ghid din România scris de pacienţii care suferă de această boală, intitulat «25 de răspunsuri pe care le caut atunci când am lupus». Acest ghid a fost conceput pentru a ajuta pacienţii într-o primă fază, atunci când sunt diagnosticaţi şi nu ştiu cum să facă faţă unei astfel de afecţiuni.

Aceasta a adăugat că ghidul a fost editat într-un tiraj de câteva sute de exemplare, urmând să aibă loc o reeditare în funcţie de cererea care va veni din partea pacienţilor.

"Acest ghid va fi distribuit la nivel naţional atât pacienţilor, cât şi medicilor", a spus reprezentantul Asociaţiei Lupus România.

Simona Rednic, şeful Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, a declarat, la rândul său, că broşura se va adăuga unuia realizat de medicii clujeni în urmă cu doi ani pentru pacienţii cu lupus.

"Vrem ca şi ghidul realizat de medici să îl reedităm, pentru că s-au schimbat multe lucruri din punct de vedere al terapiei. Astfel de ghiduri sunt extrem de importante", a spus Rednic.

abonare newsletter