Actualitate

Un cardinal despre papa emerit Benedict: "Este jumătate din cât îl ştiam"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/10/papa benedicto.jpg" border="0" alt="Sursă foto: www.dailymail.co.uk" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Speculaţiile privind motivul pentru care Papa Benedict a reunuţat la pontificat au reapărut după ce papa emerit s-a întâlnit cu noul Suveran Pontif, Francisc, la sfârşitul lunii martie. Presa a remarcat că fostul papă a părut foarte obosit în cursul întâlnirii, potrivit Mediafax.ro. </strong></p>


Potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.ro, cardinalul german Joachim Meisner a declarat că starea de sănătate a lui Benedict al XVI-lea s-a deteriorat foarte rău în ultima perioadă. El a afirmat că a fost şocat de aspectul fostului papă, el având impresia că, din punct de vedere fizic, dimensiunile acestuia s-au micşorat la jumătate.

"Părea că s-a micşorat. La început, nu am acceptat decizia lui de a demisiona. Dar, când l-am văzut, rezervele mele pur şi simplu au dispărut. Din punct de vedere psihic, însă, el este acelaşi, nu s-a schimbat deloc", a declarat cardinalul Joachim Meisner.

Potrivit The Daily Telegraph, o jurnalistă spaniolă de la Vatican, Paloma Gomez Borrero, a declarat că starea de sănătate a fostului Suveran Pontif s-a deteriorat extrem de mult în ultimele două săptămâni: "Nu cred că-l vom mai avea mult timp printre noi".

 

abonare newsletter