Actualitate

Președintele Băsescu participă la slujba religioasă de la o mănăstire din Bistrița-Năsăud

<p><strong>Preşedintele Traian Băsescu va participa, vineri, de la ora 10.00, la slujba religioasă de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, vineri, de la ora 10.00, preşedintele Băsescu participă, la Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, la slujba religioasă de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii", prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii mănăstirii.


Slujba de sfinţire a Mănăstirii Salva din Bistriţa-Năsăud va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, IPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, PS Vasile Someşanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoţi.

Mănăstirea Salva a fost ctitorită în 1994, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, la dorinţa credincioşilor din comuna Salva şi a preotului paroh. La început a fost ridicată o biserică mică, pentru oficierea sfintelor slujbe, care a primit hramul "Sfântului Ioan Botezătorul".


Finalizată în scurt timp, cu ajutorul financiar al credincioşilor din comună, biserica s-a dovedit neîncăpătoare, astfel că, în 10 mai 1994, IPS Bartolomeu a sfinţit piatra de temelie pentru biserica mare cu hramul "Izvorul Tămăduirii". Odată cu proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor Martiri Năsăudeni, biserica a primit cel de-al doilea hram, întrucât mănăstirea este aşezată în apropierea locului unde ei au fost martirizaţi.

În frunte cu protopopul Năsăudului Ioan Dâmbu şi cu primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, toţi localnicii au ieşit în stradă, joi, îmbrăcaţi de sărbătoare, să-i primească pe IPS Andrei Andreicuţ, IPS Mitropolit Iosif Pop, PS Vasile Someşanul şi PS Macarie.


 

abonare newsletter