Actualitate

Adrian şi Daniela Năstase, achitaţi "eronat" în dosarul Zambaccian

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/09/adrian si daniela nastase.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procurorii DNA susţin în motivele recursului din dosarul "Zambaccian" că probele existente la dosar arată că Adrian şi Daniela Năstase sunt vinovaţi, fiind achitaţi "eronat" de completul de trei judecători de la ICCJ, potrivit Mediafax.ro </strong></p>

Completul de cinci judecători al instanţei supreme va judeca în 13 mai recursurile din dosarul "Zambaccian", în care sunt judecaţi Adrian Năstase, Daniela Năstase şi Irina Paula Jianu.


Dosarul "Zambaccian" a ajuns pe rolul Completului de cinci judecători al instanţei supreme după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au motivat recursul împotriva deciziei din 30 martie 2012 dată de un complet de trei judecători.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în motivele de recurs depuse la dosar că cei trei judecători de la fond care au dispus achitarea soţilor Năstase pentru unele dintre fapte au interpretat într-un mod "eronat" dovezile strânse pe parcursul urmăririi penale şi cercetării judecătoreşti.


Potrivit procurorilor, probele administrate în cursul procesului penal duc la concluzia că Adrian Năstase se face vinovat de luare de mită. "Este cert că Adrian Năstase, atât direct cât şi prin Daniela Năstase, a primit în mod repetat foloase necuvenite constând în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente", au notat procurorii în documentul citat.

În opinia procurorilor anticorupţie, "simpla acceptare de efectuare ale unor servicii de achiziţie, depozitare şi importuri bunuri, urmată de preluarea acestor bunuri din depozitul REMAT aparţinând lui Sever Rocsin, în lipsa unor documente care să justifice transferul proprietăţilor, constituie un folos necuvenit acceptat".

abonare newsletter