Actualitate

Înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a doua

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/08/09 scoala elf anul cartii 2 mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 1000 de cereri au fost introduse, în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei Naţionale până miercuri la ora 12. </strong></p>

 


Dintre cele 1.065 de solicitări, 899 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie, iar alte 166 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie.

Cele mai multe cereri de înscriere au fost înregistrate în Constanţa 60, Braşov şi Cluj câte 44 şi Bucureşti 41, iar cele mai scăzute în Bistriţa Năsăud 2 şi Brăila 6.


„A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Părinţii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităţilor de învăţământ alese. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti”, precizează un comunicat al MEN remis Agerpres.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se desfăşoară în perioada 8 - 17 mai.

abonare newsletter