Actualitate

BLESTEM - A construit 135 apartamente din defrişări ilegale, dar şi-a găsit sfârşitul în pădure

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/08/padure taiata.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un pădurar din Cluj, acuzat că a tăiat ilegal lemn în Someşul Rece, ani la rând, a construit 135 de apartamente în Floreşti şi Cluj-Napoca, dar blestemul pădurilor l-a ajuns şi a murit în urmă cu 10 zile chiar în pădure. </strong></p>

Cel în cauză se numeşte Valer Prigoană şi era pădurar, şef de district în cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece. În parelel era şi un dezvoltator imobiliar de succes. Potrivit www.evz.ro, omul a construit nici mai mult nici mai puţin decât 135 de apartamente în Floreşti şi Cluj-Napoca. Afacerile acestuia au înflorit în 2006-2008, exact în perioada când a fost numit şef de district într-un sector cu „importanţă economică”, adică de unde se puteau face o mulţime de bani din tăierea ilegală a lemnului. Şeful lui Prigoană la Ocolul Silvic din Gilău era nimeni altul decât Traian Mariş, directorul arestat al Direcţiei Silvice Cluj.


Pădurarul dezvoltator imobiliar a vândut apartamentele, dar a „uitat” să plătească TVA-ul, motiv pentru care a fost dat în judecată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj pentru a plăti TVA în valoare de 1,44 milioane de lei.

Conform www.evz.ro, pădurarul a murit în urmă cu zece zile din cauza unui infarct. Exact în ziua în care a fost îngropat, procurorii DNA l-au prins în flagrant pe Traian Mariş, directorul Direcţiei Silvice Cluj.


Cei care l-au cunoscut susţin că Prigoană a murit în pădure, unde a plecat să facă un inventar în legătură cu lemnul care s-a furat în ultimii ani din pădure.

 



Citeşte şi:

Jaf de 5 milioane de euro la Mărişel: peste 15.000 de arbori tăiaţi ilegal


Şeful Direcţiei Silvice Cluj A FOST ARESTAT!


abonare newsletter