Actualitate

VIDEO: DJ-ul discotecii din Măguri Răcătău, cercetat penal pentru încălcarea legii drepturilor de autor

<p><strong>Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiștii clujeni la o discotecă din localitatea Măguri Răcătău, a fost prins CRISTIAN A. de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care difuza muzică ambientală în local de pe laptop în memoria căruia erau stocate aproximativ 30.000 de opere muzicale. </strong></p>

Tânărul mai avea și 101 CD-uri care nu prezentau caracteristicile unui produs original. Laptopul şi CD-urile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciuni că operele muzicale deţinute sunt piratate şi nu deţin licenţele şi autorizaţiile necesare.

 


“În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de mărfuri-pirat în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 139 ind. 6 al. 2 şi art. 140 al. 1 lit. c din Legea 8 din 1996 republicată”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Cluj.

abonare newsletter